Ordförande har ordet

Hösten är här. Lite ruggigt men emellanåt fina dagar. Som gjorda för långa promenader med ”Vild-Hussan”. Ja, så heter min lilla hund som jag har blivit fodervärd till.

 I oktober blev det äntligen av att starta upp våra projektgrupper. Vi blev 3 grupper som ska arbeta vidare med, släktforskning/DNA, web/facebook och event och då kommer vi framförallt att arbeta med vårt deltagande i släktforskardagarna 2023 som kommer att bli i Östersund. Nära och bra för Torpsbor och alla andra norrlänningar.

När det gäller släktforskning så kommer vi framöver försöka koncentrera oss på DNA och emigranter. Vanlig forskning fortsätter naturligtvis också.

Vi kommer också att försöka fördjupa oss i gårdsforskning. Vilka gårdar bodde våra Hussar på och hur ser gårdarna, ut idag? Finns de kvar och vilka bor där?

Ett projekt går också ut på att försöka hitta ett bra samarbete med hembygdsgården i Fränsta, Torp. Kanske vi kan få till en Huss-hörna där. Många Hussar levde ju och hade sin gärning i Torp.

I övrigt så försöker Johan Westermark ordna en träff med bowling och mingel i Stockholm. Många av våra medlemmar bor i Stockholmsområdet och det vore roligt att träffa medlemmarna där emellanåt. Den 14 november träffas vi på John schotts bowlingshall Kungsgatan 37 Stockholm Kl: 18:00. Alla Hussar är hjärtligt välkomna. Meddela Johan om du vill vara med. an2law@hotmail.com

Kerstin Åkerberg