Huss-ättlingen Lennart ”Liston” Söderberg har avlidit.

Från Wikipedia , Kurt Lennart ”Liston” Söderberg, född den 7 juli 1941 i Torpshammar i Torps socken. avled den 13 oktober 2022. Söderberg sysslade i ungdomen med flera lagsporter med framgång. Vid 15 års ålder gjorde han debut i allsvenskan i ishockey för AIK och vid 18 års ålder debuterade han i fotbollsallsvenskan för samma klubb. Det blev 85 allsvenska matcher för AIK.  Han har även gjort inhopp i en allsvensk bandymatch för AIK. Efter den aktiva karriären arbetade Söderberg som fotbollstränare i över 30 år. Han har vid flera tillfällen väckt uppmärksamhet med kontroversiella uttalanden. Söderberg ledde Västerås SK till Allsvenskan 2 gånger. 1977 och 1996.

Söderberg var född i Torpshammar. Han gjorde sig en karriär inom idrotten och då han avslutade sin egen karriär blev han en legendarisk tränare. som var både frispråkig och kontroversiell. Han var en fotbollsprofil i Sverige under flera decennier.

Undra om han visste att han var HUSS-ättling också?

Han hade Hussblod i sig på båda sina föräldrars sida. Klockar-Huss flera gånger om.