Julklappstips – en digitaliserad släkttavla

Släkten har dokumenterats och publicerats vid några tillfällen. Första kända publikationen gjordes 1754 av prosten Johan Larsson Huss, ”Beskrifning af Hussiska släkten”. År 1881 sammanställde kyrkoherden i Nätra, Johan Olof Huss, ”Husslägten”. 1965 publicerades boken ”Vi Hussar” av Arvid Huss. Den redovisade195 personer. Boken ”Vi Hussar II” publicerades 2001 med ca 2.500 personer.

Efter dessa arbeten har forskningsarbetet fortsatt. Resultatet av arbetena finns publicerade på föreningens hemsida med ca 42.000 ättlingar. Den släkttavlan är tillgänglig för medlemmar som anmäler intresse till föreningen.

En mer aktuell släkttavla finns tillgänglig på USB-minne. Den kommer att uppdateras oftare än den släkttavla som är tillgänglig via hemsidan. Per november 2021 innehåller denna släkttavla i det närmaste 43.000 ättlingar till Erik Nilsson Huss.

Släkttavlan på USB-sticka kan köpas för 300 kronor. Det gör man genom att meddela Kerstin Åkerberg på e-post: kerberg1@gmail.com (det är inget stavfel, inget ”å” i adressen)

Telefon: 076 – 212 50 11

Hela släkttavlan i nuvarande skick på USB är väl ett alldeles utmärkt förslag till julklapp till en Hussättling! Låt barnen och barnbarnen veta sitt ursprung innan det är för sent att fråga!