Britta Johansson Norgren vann Tjejvasan

Bland våra porträtterade Hussättlingar finns Britta Johansson Norgren. Hon hör till grenen Prästhussar.

Britta vann 2019 damklassen i Vasaloppet, men fick 2020 se sig besegrad. Däremot segrade hon i Tjejvasan före en av sina svåraste konkurrenter, Lina Korsgren (till höger med startnummer 2), som var den som segrade i fullängdstävlingen. Trea kom Ida Dahl (till vänster med startnummer 10).

Britta tävlar för Sollefteå Skidor IF. För samma förening tävlar de två stjärnskotten från 2019, Ebba Andersson och Frida Karlsson. Ingen dålig klass på den föreningen!

För övrigt är Frida Karlsson tillsammans med William Poromaa. Han är Hussättling genom sin mamma, Anette Fanqvist, som tog brons i stafetten vid VM 1995 i Ramsau. Anette är 6-faldig ättling till ”Klockar-Hussen”, Mats Eriksson Huss.