Dåtid, nutid och framtid – välkommen att följa med oss under 2014

En aningen beskuren version av "Vägen till Humleskogen", en litografi av Mona Huss Walin.
Beskuren version av ”Vägen till Humleskogen”, en litografi av Mona Huss Walin.

I vår förening har vi som ambition att förvalta och utveckla vårt historiska arv. Det gör vi bland annat genom att aktivt satsa på släktforskning.

Men historien måste givetvis kopplas till vår nutid och göras tillgänglig för dem som är unga nu, liksom till kommande generationer. Därför satsar styrelsen på att under år 2014 erbjuda flera olika aktiviteter för våra medlemmar, träffar som förhoppningsvis kan locka deltagare i alla faser av livet.

Släktmöte i juni

Årets stora evenemang är givetvis vårt släktmöte den 14-15 juni. Mötet äger rum i den vackra kulturgården Ekelundshof i Uppsala. Boka redan nu dessa dagar. Det finns möjlighet att anlända och övernatta redan från fredag kväll den 13 juni.

Konst-träff i november

En av våra mest namnkunniga samtida Hussar är konstnärinnan Mona Huss Walin. Du kan se ett smakprov av hennes konst här på hemsidan eller läsa mer på hennes egen hemsida www.monahusswalin.se.

I november har Mona en utställning i Stockholm, på klassiska galleriadressen Hornsgatan på Södermalm. Vi kommer att ordna en träff där vi gemensamt tittar på hennes konst. Konstnärinnan kommer att vara där personligen och träffa våra fränder. I samband med denna träff bjuder föreningen på en enklare måltid.

Håll ögonen här på sidan för närmare information framöver.

Temamöte om släktforskning

Vi skall även försöka arrangera ett särskilt möte på temat släktforskning. Vi har flera aktiva släktforskare i våra led, och vill gärna ha fler intresserade. Även denna aktivitet blir i form av gemenskapsträff, där vi äter något och umgås med våra fränder. Förhoppningsvis kommer vi att kunna genomföra detta under våren. Vi återkommer med närmare information inom kort.

Styrelsen kommer givetvis även att annonsera alla aktiviteter i släktbladet Vi Hussar, som sänds ut till samtliga medlemmar (och även finns här på hemsidan).