Stamtavla

Vi har som bekant beslutat att göra vår stamtavla tillgänglig på internet för våra medlemmarna. Detta gör vi på en egen fristående webbplats där det krävs användarnamn och lösenord för att få tillgång till informationen. Så här gör du för att ansöka om att ta del av släkten Huss stamtavla.

  1. I Internets adressfält skriver du: http://hussgenealogi.se/huss/
  2. I den sida som dyker upp finns en meny ute till vänster, som ser ut så här:
  3. Klicka på Ansök om användarkonto i vänsterkolumnen (1), fyll i uppgifterna för att registrera ett användarkonto (2) och klicka på knappen Sänd bidrag (3) så skickas din ansökan.
  4. En av de ansvariga på webbplatsen registrerar dig som användare och när du därefter öppnar websidan, får du ange användarnamn och lösenord. Kom ihåg dessa, för lösenordet är det bara du som kan.
  5. Åtkomst till stamtavlan har du så länge du är medlem i Släktföreningen Huss.
  6. Är du inte medlem, men vill ha tillgång till släkttavlan, betalar du en avgift på 150 kronor till bankgiro 174-0760, anger ditt namn samt ”Stamtavla Huss”. Varje år nollställer vi rättigheterna, så att de som inte betalar årsavgift eller användaravgift, stängs ute från användarrättigheterna.

Släkttavlan innehåller för närvarande ca 34.000 personer, varav drygt 23.000 är direkta ättlingar och övriga är ingifta/partners.